Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Dit jaar geen Grand Prix van Australië

9 reacties | 1393x gelezen
06-07-2021 13:44

ewald | Helaas is de Grand Prix van Australië geannuleerd. In eerste instantie zou de race aan het begin van het jaar gereden worden.

Bron: Formule1nieuws

Door corona werd deze verplaatst naar het weekend van 18-21 november. Nu blijkt dat dit ook niet haalbaar is. Op de website van de Grand Prix van Australië is te lezen dat jet evenement helemaal niet doorgaat dit jaar.

De reden zouden de restricties en de logistieke uitdagingen zijn die de pandemie met zich meebrengt. Op dit moment wordt er gekeken wanneer men het weer mogelijk acht om te gaan racen in 2022.

"Het is heel erg jammer dat we nu voor het tweede jaar op rij de Formule1-fans moeten teleurstellen omdat we geen race hebben op het Albert Park Circuit. We zijn er van overtuigd dat we dit jaar 23 races hebben. We hebben nog enkele opties die het gat op kan vullen dat Australië achterlaat op de kalender. We gaan de komende week kijken wat de beste optie is." Aldus Domenicali CEO Formule1

Door het niet doorgaan van deze Grand Prix mist Daniel Ricciardo zijn thuisrace. Net zoals in 2021. "Het is ongelooflijk teleurstellend om het evenement op Albert Park te moeten missen. Maar we begrijpen deze beslissing, hoe vervelend die dan ook is."

"Ik hoop dat ik snel weer op mijn thuisbasis mag rijden. Ik ga ervan uit dat we dat weer in 2022 kunnen doen." Aldus Ricciardo


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;