Menu
© Pirelli
Nieuws

Norris, met 10 strafpunten, dicht bij schorsing

3 reacties | 812x gelezen
05-07-2021 09:43

ewald | Na de clash met Sergio Perez heeft Lando Norris weer twee strafpunten mogen bijschrijven op zijn licentie.

Bron: Formule1nieuws

Met 10 strafpunten komt hij nu gevaarlijk dicht bij de grens van 12 strafpunten. Dat zou hem een schorsing op kunnen leveren. Gelukkig voor hem worden er twee punten geschrapt voor de aankomende race, hierdoor krijgt hij wat meer lucht. Hij is het niet eens dat hij al zoveel strafpunten heeft gekregen. In zijn ogen heeft hij niets verkeerd gedaan.

"Als er duidelijk is dat iemand echt andere in gevaar brengt begrijp ik dat er strafpunten uitgedeeld worden. Maar er zijn ook situaties waarin gewoon geracet wordt. Een goed voorbeeld hiervan is in Baku. Ik ging de pitstraat niet in terwijl dat wel moest. Daar breng ik niemand mee in gevaar. Waarom kreeg ik daar dan weer twee strafpunten voor."

"Geen van de acties die ik gedaan heb waren een gevaar voor iemand anders. Als er dingen gebeuren die echt gevaarlijk zijn, zoals inhalen terwijl er gele vlaggen zijn, dan begrijp ik wel dat je daar strafpunten voor krijgt. Maar voor kleine dingen is dit niet goed." Het punten systeem is al in 2014 ingevoerd. Sinds die tijd heeft nog niemand een schorsing gekregen. Wel zaten verschillende coureurs er erg dicht bij. Het is nog maar de vraag of het ook echt gaat gebeuren.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Geeke
Silver Member

Ronduit belachelijk, Sergio probeerde het buitenom en dan huilen als Norris niet aan de kant gaat. Laten we het omdraaien, je kunt dus altijd buitenom inhalen, de ander wordt immers verwacht plaats te maken. Dit is een risico die je zelf neemt.

0 05-07-2021 14:22:44
bvonk
Moderator

De tijd straf vond ik al vrij zwaar voor iets dat zo kort na de start gebeurt. En dan ook nog straf punten... veel te zwaar en zo slaat dat hele punten systeem echt nergens op.

1 05-07-2021 21:26:10
Geeke
Silver Member

Mee eens, ze bedenken van alles om de sport spannender te maken wat enorm veel kosten met zich mee brengt. Maar de jongens laten racen is blijkbaar teveel gevraagd.

08-07-2021 15:02:15
;