Menu
© Red Bull
Nieuws

Helmut Marko: "Max Verstappen kan het weekend nóg harder toeslaan"

10 reacties | 1751x gelezen
29-06-2021 10:08

ewald | Het zou zomaar eens kunnen zijn dat Max verstappen aanstaand weekend nog wel eens sterker zou kunnen zijn dan het afgelopen weekend.

Bron: Formule1nieuws

Afgelopen zondag wist Max Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk te winnen. Dit was de eerste van de twee Grand Prix die op de Red Bull ring verreden worden. Aanstaande zondag zal de Grand Prix wederom op dezelfde baan gereden worden.

Afgelopen zondag vergrootte Verstappen zijn voorsprong op Hamilton. Mercedes erkent dat ze tekort schieten qua ontwikkeling van hun auto. Red Bull investeerde de afgelopen tijd wel volop om de auto sneller te maken.

"Ik maak me echt geen zorgen over wat Mercedes zegt. Het zou zomaar eens kunnen dat ze deze winter meer gedaan hebben en dat wij meer in het seizoen gedaan hebben. We hebben de focus op dit jaar liggen. En de kansen zijn goed. Ik sta voor de volle 100 procent achter onze aanpak." Aldus Verstappen

Toto Wolff zegt dat ze hebben besloten om de ontwikkeling van de auto van dit jaar compleet stil te zetten. Ze zijn nu met alle mankracht bezig voor de ontwikkeling van de auto voor volgend jaar. Omdat de regels vanaf volgend jaar radicaal veranderen kiezen veel teams ervoor om dat ook te doen.

Volgens Helmut Marko kan Mercedes aanstaand weekend hun borst wel nat maken. Verstappen zal dan nog sterker voor de dag komen op exact dezelfde baan. Hij schat namelijk de kans erg klein dat Mercedes binnen een aantal dagen de oplossing voor hun probleem zal vinden.

"De auto's en de baan zijn aanstaand weekend hetzelfde. Alleen de banden zijn van een zachter compound. Ik denk dat de band alleen nog maar beter past bij onze auto. Ik ga ervan uit dat we met een zachtere band minstens zo dominant zullen zijn."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;