Menu
© Pirelli
Nieuws

Had Ferrari een slecht weekend door te hoge bandenspanning?

2 reacties | 1254x gelezen
23-06-2021 09:44

ewald | Ferrari is momenteel een onderzoek gestart naar het feit dat ze afgelopen weekend niet optimaal konden presteren tijdens de Grand Prix in Frankrijk.

Bron: La Gazette

De beide coureurs van Ferrari en teambaas Mattia Binotto erkennen dat het prestatieniveau ver beneden pijl was. Geen van de zes wagens die door een Ferrari motor aangedreven wordt scoorde een punt in de laatste Grand Prix.

"Met nul punten eindigen is een ramp en nog niet voorgekomen. Enzo Ferrari zou zich in zijn graf omdraaien als hij te weten zou komen dat Williams en AlphaTauri voor zijn auto zou eindigen"

Binotto denkt dat het probleem meer te zoeken is aan de banden in plaats van de motor. "Er is inderdaad iets mis gegaan. We hadden te maken met slijtage aan de banden. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat het te maken heeft met oververhitting van de banden."

"De bandenspanning was ook hoger dan normaal. Het zou ook kunnen komen door de hoge bandenspanning. Maar dat zijn we nu aan het analyseren." Aldus Binotto❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Silver Member

Ferrari kan momenteel alleen goed presteren tijdens een race op een stratencircuit en dan op het eind van de kwalificatie (opzettelijk?) tegen de vangrail te rijden.

0 23-06-2021 10:26:19
bvonk
Moderator

Als het probleem echt de bandenspanning was dan hebben ze een groot probleem lijkt mij want dat gaat met de klapband bij Verstappen en Stroll dit seizoen niet meer veranderen lijkt mij.

0 23-06-2021 23:54:43
;