Menu
© Mercedes
Nieuws

Marko: "Er is voor Bottas geen plek bij Red Bull"

6 reacties | 1778x gelezen
15-06-2021 08:05

ewald | Als het aan Helmut Marko ligt maakt Valtteri Bottas geen kans op een stoeltje bij Red Bull.

Bron: F1-insider

Marko verwacht dat George Russel in 2022 het stoeltje naast Lewis Hamilton van hem gaat overnemen en dat Valtteri op zoek moet naar een ander raceteam.

Als Bottas Mercedes moet verlaten volgend jaar hoeft hij in ieder geval niet bij ons aan te kloppen. Dat laat Marko weten in een interview. "Hij hoeft ons echt niet te bellen. Bij ons is er gewoon geen ruimte voor hem."

Volgens Helmut Marko is er maar éen plek waar de 'nummer twee' van het team van Mercedes een stoeltje kan claimen. "Wat ik me eigenlijk alleen kan voorstellen is dat er een ruil met Russel komt. Ik ben van mening dat Williams de enige optie is voor hem."

Russel, die momenteel bij het WIlliams team zit, wordt al enige tijd genoemd om de overstap te nemen naar Mercedes volgend jaar. Volgens Marko zou dit ook een logische stap zijn. "Het is op financieel niveau een noodzakelijke stap. De overstap moet er komen. Zelfs als Hamilton het er niet mee eens zou zijn."

De verwachting is dat er deze zomer meer duidelijk zo komen in de toekomst van Bottas. Mocht het inderdaad zo zijn dat hij weg moet bij Mercedes dan heeft hij in ieder geval nog een half seizoen om een ander stoeltje te vinden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Geeke
Gold Member

Ik denk niet dat er iemand anders verwacht zou hebben. Hij mag nog een aantal jaartjes werken in een minder team, zoals vele opgebruikte tweede rijders in het verleden. Medelijden heb ik niet, ik zou voor zijn bankrekening (en) precies hetzelfde doen met een grote smile. Russell naast Hamilton.wordt nog leuk, volgens mij is het ego van George erg groot, en zijn talent ook.

0 15-06-2021 09:14:23
KawaEd
Senior Member

War dacht je van Bottas bij Haas......ipv Mazepin.......en dan laten zien wat je kan en alles geven!!.....die critici de mond snoeren heet dat

3 16-06-2021 00:21:45
Geeke
Gold Member

Wat kun je in een Haas tonen? Dat je sneller bent dan Schumacher is het enige. En dat betwijfel ik, Bottas is niet voor niets tweede rijder nu. Er ontbreken een aantal factoren bij hem, feit dat hij die rol heeft geaccepteerd (al.dan niet mopperend) zegt al genoeg.

16-06-2021 09:24:06
RCH
Member

Het is opvallend hoeveel mensen vinden dat iemand die als tweede rijder in een team rijdt geen ruggengraat heeft. Waarschijnlijk zijn dit allemaal mensen die eigen baas zijn. Zij vergeten dat iedere coureur werknemer is bij het team. Dat houdt in dat er iemand zal zijn die bepaald wat er gebeurd (en dus niet de coureur). Daarnaast zijn er maar 22 beschikbare auto's in de F1, waardoor de kans dat je er in mag zitten aanzienlijk verkleind. Eisen stellen is maar voor een enkeling weggelegd.

16-06-2021 18:21:48
RuudK
Silver Member

Mazepin zit bij Haas enkel en alleen omdat hij een grote zak geld mee brengt. Bottas brengt geen geld mee, kost geld, en gaat dus zeker niet gebeuren.

17-06-2021 11:08:19
arts3
Silver Member

Het was wel duidelijk dat dit zou gebeuren,hij liet Lewis niet passeren als hij gedubbeld werd,pas na veel gezwaai met blauwe vlaggen.

0 16-06-2021 11:02:51
;