Menu
© Mercedes
Nieuws

Marko: "Er is voor Bottas geen plek bij Red Bull"

15 reacties | 2228x gelezen
15-06-2021 08:05

ewald | Als het aan Helmut Marko ligt maakt Valtteri Bottas geen kans op een stoeltje bij Red Bull.

Bron: F1-insider

Marko verwacht dat George Russel in 2022 het stoeltje naast Lewis Hamilton van hem gaat overnemen en dat Valtteri op zoek moet naar een ander raceteam.

Als Bottas Mercedes moet verlaten volgend jaar hoeft hij in ieder geval niet bij ons aan te kloppen. Dat laat Marko weten in een interview. "Hij hoeft ons echt niet te bellen. Bij ons is er gewoon geen ruimte voor hem."

Volgens Helmut Marko is er maar éen plek waar de 'nummer twee' van het team van Mercedes een stoeltje kan claimen. "Wat ik me eigenlijk alleen kan voorstellen is dat er een ruil met Russel komt. Ik ben van mening dat Williams de enige optie is voor hem."

Russel, die momenteel bij het WIlliams team zit, wordt al enige tijd genoemd om de overstap te nemen naar Mercedes volgend jaar. Volgens Marko zou dit ook een logische stap zijn. "Het is op financieel niveau een noodzakelijke stap. De overstap moet er komen. Zelfs als Hamilton het er niet mee eens zou zijn."

De verwachting is dat er deze zomer meer duidelijk zo komen in de toekomst van Bottas. Mocht het inderdaad zo zijn dat hij weg moet bij Mercedes dan heeft hij in ieder geval nog een half seizoen om een ander stoeltje te vinden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;