Menu
© Red Bull
Column

Perez doet wat hij moet doen bij Red Bull

3 reacties | 1638x gelezen
09-06-2021 13:07

V.malafronte | Na twee mislukte avonturen met Pierre Gasly en Alexander Albon, stond er voor het eerst sinds 2018 een Red Bull coureur die niet luistert naar de naam Max Verstappen bovenaan het podium. Zijn naam: Sergio Perez. Met de snelle Mexicaan heeft Red Bull eindelijk de juiste tweede man binnengehaald.

Bron: Formule1nieuws.nl

Voor Verstappen was het afgelopen jaren vechten tegen de bierkaai. Waar Mercedes met Hamilton eveneens een duidelijke eerste rijder heeft, krijgt de Brit in de vorm van Valtteri Bottas regelmatig goede steun. De Finse ‘ideale wingman’ staat er bijna altijd in de race. Wanneer Hamilton voor strategie A gaat en Verstappen pareert door voor optie B te gaan, dan stuurt Mercedes Bottas ook naar optie B. Red Bull had de laatste jaren echter geen tweede rijder die Hamilton kon pareren voor optie A.

Sergio Perez kan dat wél. Hij is snel en zit niet te ver achter Hamilton en Verstappen, ongeveer op gelijke hoogte met Bottas. Zodoende kan de Mexicaan altijd de tweede Mercedes pareren, waardoor het konijn van de Duitse renstal weer terug kan in de hoge hoed. Eindelijk heeft Red Bull wat coureurs betreft een gelijk speelveld met Mercedes en loopt het niet meer op strategisch gebied achter de feiten aan.

Ook niet onbelangrijk: op een mindere dag van Verstappen staat Perez er om te profiteren en alsnog punten voor het team binnen te harken. Zie de race in Bakoe als voorbeeld. Toen Verstappen uitviel, was het Perez die alsnog de volle buit binnenhaalde. Alleen zo kan Red Bull meevechten om het constructeurskampioenschap, wat het nu voor het eerst sinds lange tijd ook weer doet.

Lees ook: Perez wint in Azerbeidzjan na late klapband voor VerstappenIn de vorm van Perez heeft Red Bull tevens een bewezen race winnaar. Checo stond voorheen meerdere keren op het podium, inclusief zijn overwinning tijdens de Grand Prix van Sakhir. Hij kent het klappen van de zweep dus zeker en laat dat ook zien in dienst van Red Bull. Het mag duidelijk zijn: Perez doet waar hij voor is binnengehaald, namelijk: Verstappen ondersteunen, punten pakken en het team vooruit helpen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Ickx6
Rookie

Ik denk zelfs dat Perez beter is dan een "tweede man". Veel ervaring, stressbestendig (hield Hamilton de hele race achter zich) en deelt zijn races goed in. Ligt ook als persoon goed in een team heb ik de indruk.

2 09-06-2021 17:35:30
bvonk
Moderator

Inderdaad, en dat is denk ik ook wat Red Bull wil hebben. Iemand die niet alleen Max kan helpen maar uiteindelijk ook zelf kan gaan voor de overwinningen. Misschien zelfs ook ooit echt de strijd aangaan met Max maar persoonlijk schat ik Max dan hoger in.

09-06-2021 21:53:17
V.malafronte
Moderator

Inderdaad, Perez is meer dan een standaard 'tweede man''. Hij lijkt zich prima thuis te voelen bij Red Bull.

10-06-2021 11:14:38
;