Menu
© Red Bull
Nieuws

Terugblik GP Azerbeidzjan: Red Bull sterk, Mercedes mist snelheid

13 reacties | 1867x gelezen
07-06-2021 16:30

V.malafronte | Red Bull is het hele weekend snel in Azerbeidzjan. Max Verstappen lijkt de race te gaan winnen, maar een late klapband werpt de zege in de schoot van Sergio Perez. Wil je de actie herbeleven, of heb je juist wat gemist? Lees alles in deze samenvatting van het GP-weekend.

Bron: Formule1nieuws.nl

Tijdens de trainingen wordt het duidelijk dat Red Bull de zaken goed voor elkaar heeft in Baku. Max Verstappen en Sergio Perez zijn telkens bovenin de tijdenlijsten terug te vinden. Ook Ferrari zit er goed bij en Alpha Tauri laat eveneens snelheid zien. Mercedes beleeft juist een mindere voorbereiding en lijkt met name op vrijdag nog een tandje tekort te komen.

Lees ook: VT1 Bakoe: Verstappen eerste voor Leclerc en Sainz

Lees ook: VT2 Azerbeidzjan: Perez voor Verstappen, Sainz derde

Lees ook: VT3: Verstappen crasht, Gasly de snelsteDe kwalificatie wordt voor de tweede maal op rij vroegtijdig beëindigd door een rode vlag en voor de tweede keer op rij is Charles Leclerc namens Ferrari de snelste man. Hamilton weet zijn Mercedes op de tweede plek te kwalificeren, terwijl Verstappen derde is. Pierre gasly imponeert met de vierde tijd.

Lees ook: Leclerc pakt pole in kwalificatie vol met rode vlaggenTijdens de race lijkt Verstappen lang naar de overwinning te rijden, maar na een late klapband valt de Nederlander uit. Sergio Perez, die de hele race achter de Nederlander reed, erft de leiding en wint de race. ‘Driver of the day’ Sebastian Vettel eindigt namens Aston Martin als tweede, Pierre Gasly maakt het podium compleet namens Alpha Tauri. Lewis Hamilton verzaakt om flink in te lopen op Verstappen, door in de laatste ronde een mislukte aanval te plaatsen op Perez. Zodoende blijft Verstappen leider in het klassement.

Lees ook: Perez wint in Azerbeidzjan na late klapband voor Verstappen


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;