Menu
© Red Bull
Nieuws

Terugblik GP Azerbeidzjan: Red Bull sterk, Mercedes mist snelheid

4 reacties | 1111x gelezen
07-06-2021 16:30

V.malafronte | Red Bull is het hele weekend snel in Azerbeidzjan. Max Verstappen lijkt de race te gaan winnen, maar een late klapband werpt de zege in de schoot van Sergio Perez. Wil je de actie herbeleven, of heb je juist wat gemist? Lees alles in deze samenvatting van het GP-weekend.

Bron: Formule1nieuws.nl

Tijdens de trainingen wordt het duidelijk dat Red Bull de zaken goed voor elkaar heeft in Baku. Max Verstappen en Sergio Perez zijn telkens bovenin de tijdenlijsten terug te vinden. Ook Ferrari zit er goed bij en Alpha Tauri laat eveneens snelheid zien. Mercedes beleeft juist een mindere voorbereiding en lijkt met name op vrijdag nog een tandje tekort te komen.

Lees ook: VT1 Bakoe: Verstappen eerste voor Leclerc en Sainz

Lees ook: VT2 Azerbeidzjan: Perez voor Verstappen, Sainz derde

Lees ook: VT3: Verstappen crasht, Gasly de snelsteDe kwalificatie wordt voor de tweede maal op rij vroegtijdig beëindigd door een rode vlag en voor de tweede keer op rij is Charles Leclerc namens Ferrari de snelste man. Hamilton weet zijn Mercedes op de tweede plek te kwalificeren, terwijl Verstappen derde is. Pierre gasly imponeert met de vierde tijd.

Lees ook: Leclerc pakt pole in kwalificatie vol met rode vlaggenTijdens de race lijkt Verstappen lang naar de overwinning te rijden, maar na een late klapband valt de Nederlander uit. Sergio Perez, die de hele race achter de Nederlander reed, erft de leiding en wint de race. ‘Driver of the day’ Sebastian Vettel eindigt namens Aston Martin als tweede, Pierre Gasly maakt het podium compleet namens Alpha Tauri. Lewis Hamilton verzaakt om flink in te lopen op Verstappen, door in de laatste ronde een mislukte aanval te plaatsen op Perez. Zodoende blijft Verstappen leider in het klassement.

Lees ook: Perez wint in Azerbeidzjan na late klapband voor Verstappen


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

cajos
Bronze Member

Mercedes mist snelheid ?? waarom zat Hamilton dan elke keer aan het eind van het rechte stuk zo dicht achter Perez ???

3 08-06-2021 10:34:27
arts3
Silver Member

In de DRS zone mag Hamilton binnen 1sec achter Perez zijn achtervleugel openen,
maar hij miste de snelheid om Perez a/h eind v/h rechte stuk in te halen.

08-06-2021 10:59:53
cajos
Bronze Member

Ja de vleugel ging niet open omdat hij op het DRS punt niet binnen die 1 sec zat anders had Perez het wel kunnen vergeten.

08-06-2021 11:30:19
V.malafronte
Moderator

Ja, Mercedes miste over het hele weekend gezien snelheid. Op vrijdag waren ze nergens, en ook op zaterdag en zondag was het niet goed genoeg voor Mercedes. Zeker Bottas was echt nergens, niet eens in de punten. Dat Hamilton steeds naar Verstappen reed had denk ik ook te maken met slipstream en DRS, omdat het een lang recht stuk was. En dat Hamilton het nog relatief goed deed, heeft misschien ook meer te maken met zijn talent, dan met de snelheid van Mercedes.

10-06-2021 11:17:41
;