Menu
© Mercedes
Nieuws

Hamilton: "We leren van de fouten in Monaco"

10 reacties | 1793x gelezen
25-05-2021 08:23

ewald | Lewis Hamilton was niet blij over hoe de Mercedes W12 omging met de banden in Monaco.

Bron: Racefans

Volgens hem kreeg hij, tijdens het gehele weekend, zijn banden niet op de juiste manier aan het werk. Hierdoor kwam hij niet verder dan een zevende plaats.

De afgelopen Grand Prix had Mercedes juist voordeel van het bandenmanagement. Helaas was dat in Monaco iets anders voor Hamilton. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas kreeg het wel voor elkaar. "Het was gewoon lastig in deze koude omstandigheden. Maar we waren wel in staat om goede lange runs te rijden. We moeten zeker aan de slag om te kijken hoe we de banden moeten gebruiken op een circuit als die van Monaco."

"De afgelopen races waren we relatief goed met de banden. Helaas was deze erg zwak. Maar het zijn niet alleen de banden die parten spelen. We hebben een lange auto. Doordat alles wat krapper is hier lijkt het wel of je met een bus door de bocht heen moet. Op andere circuits gaat de auto juist wel goed. Er zijn dus dingen die niet werken met deze auto en dingen die juist geweldig zijn."

"We hebben wat steekjes laten vallen in de voorbereiding van het weekend. Het was gewoon allemaal niet goed genoeg. Ik blijf er niet te lang bij stilstaan. We gaan gewoon aan de slag voor de volgende Grand Prix." Aldus Hamilton


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;