Menu
© Red Bull
Nieuws

Horner: "We weten waarom prestaties in de VT1 van Monaco tegen vielen voor ons"

9 reacties | 2240x gelezen
21-05-2021 09:50

ewald | Christian Horner en Max Verstappen zitten niet op één lijn als het gaat over de eerste trainingsdag in Monaco.

Bron: Formel1

Verstappen heeft aangegeven dat hij niet tevreden is dan dat Red Bull Racing simpelweg snelheid mist. Horner denkt daar anders over. Volgens hem heeft het te maken met opstart problemen. Als de opstartproblemen opgelost zijn dan stat Red Bull er gewoon weer volgens hem.

Volgens Horner is het voor de beide coureurs mogelijk om een flinke stap te maken in de rondetijden. "Perez heeft nog wel een paar tienden extra in zich. Als hij niet gehinderd wordt dan kan hij zich met de top meten. In de vrije training had Perez meerdere keren last van de andere auto's op het circuit. Dit zorgde ervoor dat hij geen perfecte ronde kon rijden. Hij heeft gewoon meer in zich zitten dan dat er nu uitgekomen is."

"Bij Verstappen moeten we met het bandenmanagement aan de slag. Hij heeft nu ook last van wat onderstuur dan dat hij zou willen. Hierdoor zou de RB16B wat instabieler zijn. Hierdoor kan Verstappen niet het optimale uit iedere bocht halen."

Volgens Horner is het een kwestie van finetunen van de auto's. "Als we alles goed afstellen staan we er gewoon weer." Vandaag gaan ze gebruiken om te kijken wat er gisteren precies is misgegaan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;