Menu
© Pirelli
Nieuws

Villeneuve: "Door de druk van Verstappen gaat Hamilton fouten maken"

9 reacties | 1715x gelezen
17-05-2021 11:44

ewald | Max Verstappen is de afgelopen tot het uiterste gegaan. Dat heeft tot gevolg dat hij het hem een voordeel geeft ten opzichte van Lewis Hamilton.

Bron: Speedweek

Hamilton heeft in het verleden nog niet tot niet tot het uiterste moeten gaan. Nu de druk opgevoerd wordt door Verstappen is hij dan ook eerder geneigd om fouten te maken.

Red Bull reed de afgelopen seizoenen bijna altijd achter Mercedes. Hierdoor werd Verstappen voorbereid opeen waarin hij alles moet geven, "Max heeft geleerd om tot het uiterste te gaan en om altijd te pushen. Hierdoor kon hij soms een overwinning of een podiumplek bemachtigen. Hamilton hoefde dit bijna nooit te doen. Zijn belangrijkste concurrent was zijn teamgenoot Valtteri Bottas."

Dit jaar is het alleen Verstappen die zich heeft kunnen meten met Hamilton. Bottas is nog niet gevaarlijk geweest. "In het verleden hoefde Hamilton niet altijd tot het uiterste te gaan. Dit jaar is dat wel anders. Dat zie je aan het aantal fouten die hij bijvoorbeeld maakte in Imola. Hij wilde daar te snel door het veld komen. We gaan waarschijnlijk meer van dit soort fouten zien van hem." Aldus Villeneuve


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;