Menu
© Red Bull
Nieuws

Mag flexibele achtervleugel Red Bull wel?

9 reacties | 1874x gelezen
12-05-2021 09:06

ewald | De FIA gaat waarschijnlijk ingrijpen tegen een flexibele achtervleugel. Dit na vragen van Mercedes over de mogelijke flexibele achtervleugel van Red Bull.

Bron: FIA

De FIA heeft aangegeven dat vanaf de Grand Prix van Frankrijk eind juni ze strenger gaan letten op beweegbare onderdelen.

Dit blijkt uit een reactie op de berichten rondom de achtervleugel op de RB16B van Red Bull Racing. De FIA heeft de teams laten weten dat de nieuwe richtlijn in gaat op 15 juni 2021. Tijdens de Grand Prix van Frankrijk gaan de technische mensen van de bond de zwaardere test toepassen.

Dat is geen goed nieuws voor Red Bull, die moeten dan, als de verhalen van Mercedes waar zijn, de achtervleugel verstevigen of een nieuwe installeren op de auto. Dat zal de snelheid van de wagen waarschijnlijk niet ten goede komen.

Teambaas Christian Horner van Red Bull maakte zich nog geen zorgen. "De flexibiliteit van de vleugels wordt door de FIA gecontroleerd en deze hebben, tot nu toe, alle test doorstaan. Ik denk niet dat er voor ons veel gaat veranderen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;