Menu
© Pirelli
Nieuws

Terugblik GP Spanje: Vierde duel Verstappen-Hamilton

2 reacties | 1458x gelezen
10-05-2021 16:30

V.malafronte | De Grand Prix van Portugal draaide uit op een tactisch duel en een strijd op de baan tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Wil je de actie herbeleven, of heb je juist wat gemist? Lees alles in deze samenvatting van het GP-weekend.

Bron: Formule1nieuws.nl

Na de Grand Prix van Portugal, blijft het Formule 1 circus nog een week op het Iberisch schiereiland voor de Grand Prix van Spanje in Barcelona. Mercedes en Red Bull gaan verder waar ze gebleven zijn: samen strijden om het kampioenschap. In de vrije trainingen worden de verhoudingen voorzichtig zichtbaar. Mercedes (respectievelijk Valtteri Bottas en Lewis Hamilton) leidt de dans op vrijdag, Max Verstappen zet in de laatste training aan en rijdt de snelste tijd op zaterdagochtend. Het is de voorbode van een mooie race. Ook Ferrari zit er goed bij en is telkens met minstens één wagen terug te vinden in de top vijf.

Lees ook: VT1 Spanje: Bottas nipt sneller dan Verstappen, Hamilton derde

Lees ook: VT2 Spanje: Mercedes met Hamilton aan kop, Leclerc derde

Lees ook: VT3 Spanje: Verstappen snelste voor Hamilton en LeclercVerstappen moet tijdens de kwalificatie echter zijn meerdere erkennen in Hamilton. De superieure Brit pakt alweer zijn honderdste poleposition in de Formule 1. Bottas sluit aan als derde. Charles Leclerc imponeert door zijn Ferrari naar de vierde plek te sturen, terwijl thuisrijder Carlos Sainz in de andere Ferrari de zesde startplek bezet. Tegenvaller is Sergio Perez in de tweede Red Bull, hij eindigt als achtste na een spin in zijn eerste run.

Lees ook: Hamilton pakt honderdste pole position, Verstappen P2 en Bottas P3Op zondag vat Verstappen de koe bij de horens: in de eerste ronde verschalkt hij Hamilton voor de leiding in de race. Ook na de eerste serie pitstops behoudt de Nederlander de leiding, maar tegen het einde van de race trekt Hamilton toch weer aan het langste eind. Daarmee beslecht de Brit, tevens Driver of the day het vierde directe onderlinge duel dit seizoen (uit vier races) in zijn voordeel, waarmee hij de leiding in het kampioenschap verstevigt. Bottas eindigt als derde, voor een sterke Leclerc. Perez maakt plaatsen goed en eindigt als vijfde. Verstappen neemt een extra punt mee naar huis voor de snelste ronde.

Lees ook: Hamilton troeft Verstappen af op strategie en pakt winst in SpanjeOver twee weken is de volgende race, de Grand Prix van Monaco. Kijk voor alle komende races in de racekalender.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Silver Member

Het was bekend bij zowel Redbull als Mercedes: de 2 stops bandenstrategie was de
Snelste.Lewis had snachts met zijn monteur nog eea uitgedokterd om meer snelheid te ontwikkelen.Vandaar zijn 100ste pole.Toen Max na de eerste bocht voor
Hamelton kwam heeft Redbull de strategie gewijzigd naar 1 stop.Wat een Oen!

1 10-05-2021 17:37:11
bvonk
Moderator

Mercedes/Hamilton was heel het weekend al erg snel op de medium band. Denk dus dat een 2 stopper bij Red Bull ook niet had geholpen. Misschien had Max dan wel meer zijn plek kunnen verdedigen.

Nu kon Max wel voor de snelste ronde gaan, die was anders waarschijnlijk naar Bottas of Perez gegaan.

10-05-2021 20:50:32
;