Menu
© Haas F1
Nieuws

Mazepin: "Het was helemaal mijn fout"

11 reacties | 1555x gelezen
03-05-2021 11:31

ewald | Ondanks dat hij blauwe vlaggen te zien kreeg hinderde Nikita Mazepin toch Sergio Perez.

Bron: Formule1nieuws

Hiervoor bied hij nu openlijk zijn excuses voor aan. Mazepin zou op dat moment op een ronde gezet worden en moest zijn collega er dus verplicht langs laten gaan. Volgens Mazepin kreeg hij, volgens eigen zeggen, van tevoren geen waarschuwing van het team. Desondanks neemt hij nu toch geheel de schuld op zich.

Na het verlaten van de pit-lane kreeg de Haas-coureur de blauwe vlaggen te zien. In bocht drie wilde Perez hem al inhalen. Mazepin zag niet dat hij ingehaald werd en stuurde in. Hierdoor moest Perez vol in de ankers gaan. Direct hierna ging Mazepin toch aan de kant en kon Perez er langs. De stewards hebben hem voor deze actie hem een tijdstraf gegeven van vijf seconden en één strafpunt op zijn superlicentie.

"Het was gewoon helemaal mijn fout, zo simpel is het. Ik was de enige in het veld die een tweestopper maakte. Ik dacht dan ook dat ik er alleen op uit zou gaan. Ik had ook geen waarschuwing gekregen van mijn team. Uiteraard is dat een slap excuus. Het was gewoon mijn eigen schuld en ik heb hiervoor mijn excuses al aangeboden aan Sergio." Aldus Mazepin


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;