Menu
© Red Bull
Nieuws

Hodgkinson mag pas eind 2022 naar Red Bull

1 reactie | 1544x gelezen
26-04-2021 11:34

ewald | Het lijkt erop dat de strijd tussen Red Bull en Mercedes nu ook gevoerd wordt buiten de Grand Prix om.

Bron: motorsport

Mercedes zou de overstap van Ben Hodgkinson zo lang mogelijk blokkeren. Hodgkinson, een van de kopstukken van de Mercedes motorafdeling, zou pas aan het einde van 2022 vrij zijn om de overstap te kunnen maken naar Red Bull. Hou zou pas een jaar na het vertrek bij Mercedes aan de slag mogen gaan bij een ander Formule1-team.

Hodgkinson is tevens aan het proberen om meerdere collega's van Mercedes over te halen om met hem mee te gaan naar zijn toekomstige werkgever. Dat schoot uiteraard in het verkeerde keelgat bij Mercedes. Die gaan er nu alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij pas einde 2022 aan de slag mag bij Red Bull.

In het belang van Red Bull zou een snelle overstap belangrijk zijn. Hodgkinson zou een nieuwe krachtbron moeten ontwikkelen die in 2025 in gebruik genomen moet worden. Christian Horner wil dat het team een compleet onafhankelijke motor gebouwd heeft in dt jaar. Hodgkinson zou dat project moeten gaan leiden.

Het is op dit moment nog niet bekend of er meerdere medewerkers gaan overstappen. Wel is het zo dat met de overstap van Hodgkinson naar Red Bull er op motorisch gebied alles aan gedaan wordt door Red Bull om de slag te gaan winnen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Heel moedig van Red Bull om zelf de motor te gaan ontwikkelen/maken maar zal een lastige taak gaan worden, zelfs met de juiste mensen. Mercedes heeft de kennis en faciliteiten van heel Mercedes in de wereld achter zich, Alpine heeft Renault en Ferrari heeft Fiat.

Maar hoop dat het lukt en misschien komt er nog wel een soort samenwerking met een partij/merk.

0 26-04-2021 16:22:21
;