Menu
© Mercedes
Nieuws

Shovlin: "Hoop dat we de motoren op tijd kunnen repareren"

3 reacties | 1809x gelezen
22-04-2021 08:45

ewald | Het zou zomaar eens kunnen dat de beide auto's van Mercedes tijdens de Grand Prix van Portugal nog steeds hinder ondervinden van de crash van Valtteri Bottas in de Grand Prix van Imola.

Bron: Mercedes

Het team doet haar uiterste best om de beide auto's klaar te krijgen voor het raceweekend. Andrew Shovlin, engineer van Mercedes, houdt er rekening mee dat niet alles op tijd klaar is.

Tijdens de Grand Prix van Imola crashte Bottas zwaar met George Russel, coureur van Williams, die hem in wilde halen. Toen de twee elkaar raakte vlogen ze met hoge snelheid de baan af. Gelukkig voor Bottas beschermde zijn auto hem. Hij kreeg volgen Shovlin meer dan 30 g te verduren. Bottas mag van geluk spreken dat hij er niets meer aan over hield dan een gekneusde knie. Hij kon zelfstandig uit de auto komen.

De auto heeft enorm veel schade opgelopen door de crash. De kostenpost om dit te repareren is enorm. De motor wordt nu in de fabriek gecheckt om te bepalen wat de schade is en om te kijken welke onderdelen er vervangen moeten worden.

"Sommige onderdelen zijn dusdanig beschadigd dat die vervangen moeten worden. We zijn nu druk bezig met een logistiek plan om de onderdelen zo snel mogelijk naar Portimão te brengen zodat we er zeker van kunnen zijn dat we de auto's met dezelfde specificaties kunnen laten rijden. Of we dat halen is nog maar de vraag." Aldus Shovlin


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

RuudK
Silver Member

Bijna lachwekkend ... Mercedes doet er alles aan om alvast een 'excuus' te creëren waarom ze mogelijk de komende race niet winnen. Is kampioen onwaardig maar geeft aan dat de druk er vol opstaat.

1 22-04-2021 09:16:14
cajos
Bronze Member

Nou er echt weer iemand meedoet voor de eerste plaats worden ze zenuwachtig en dan gaan ze zelf weer fouten maken.

22-04-2021 19:00:08
Jan1947
Silver Member

Je kan toch vast een volgende motor uit de pool pakken? Dan heb je alle tijd om die kapotte motor te repareren en weer aan de bestaande pool toe te voegen. Snap niet waarom ze dat niet doen.

0 26-04-2021 09:45:14
;