Menu
© Red Bull
Nieuws

Marko: "Elfde plaats van Perez is zeker niet goed genoeg"

1 reactie | 551x gelezen
21-04-2021 09:21

ewald | Helmut Marko is zeker niet blij met de elfde plek van Sergio Perez het afgelopen weekend.

Bron: ServusTV

Perez maakte tijdens de race een aantal fouten. Die hebben hem een hoop punten gekost. Hij verspilde zelfs zijn goede startpositie.

Red Bull was na optimistisch over de stappen die Perez aan het maken is. "De kwalificatie begon goed. Op een gegeven moment had hij de op één na beste tijd gereden. We dachten toen dat alles op zijn plek zou vallen. Echter pakte het anders uit. Het was de regen die uiteindelijk roet in het eten gooide. Het lukte Sergio niet om zijn banden meteen op temperatuur te krijgen. Dat was iets wat Max Verstappen wel voor elkaar kreeg."

Tijdens de race maakte Perez ook een aantal fouten. Hij haalde illegaal in achter de safety-car en natuurlijk de spin. Hierdoor kwam hij buiten het bereik van de punten. "Het is meer dan vervelend dat hij eindigde op een elfde plaats. Vooral de spin bij de herstart kostte hem alles." Aldus Marko


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Bronze Member

Het team had hem moeten helpen toen hij na de spin achter de safety-car wilde inhalen. Als ze toen geadviseerd hadden om even te wachten met inhalen had dat geholpen. De safety-car bleef nog even, dus er was alle tijd om een grondige beslissing te nemen over wel of niet inhalen. Team deed niets en Marko wijst nu naar Checo. Maar als hij reëel is moet hij ook naar zijn eigen pitmuur wijzen. Die zitten er niet voor niks!

0 26-04-2021 09:49:42
;