Menu
© Red Bull
Nieuws

Noordwijk: "Geen F1-teams over het strand bij Grand Prix Zandvoort"

10 reacties | 2480x gelezen
20-04-2021 09:45

ewald | Als de Nederlandse Grand Prix dit jaar doorgaat op Zandvoort hoeven de Formule1-teams er niet op te rekenen dat ze gebruik kunnen maken van een sluiproute over het strand.

Bron: Formule1nieuws

Het afgelopen jaar was er sprake van dat de teams, die toen massaal voor Noordwijk hadden gekozen als uitvalbasis, over het strand naar Zandvoort konden rijden. Hier is dit jaar in september geen sprake van.

Het afgelopen jaar zou de Grand Prix van Zandvoort plaats vinden in de meivakantie. Dan zou er rond het circuit meer drukte zijn dan normaal en zouden de teams moeite hebben om het circuit te kunnen bereiken. Toen is er een vergunning verleend om over het strand te rijden.

Deze vergunning gaf veel weerstand bij onder andere natuurorganisaties. Veel verkeer op het strand zou voor verstoring aan de aanwezige natuur verzorgen. Om nu weer dezelfde discussie voor te zijn heeft de gemeente Noordwijk alvast laten weten dat de teams hun personeel niet over het strand mogen vervoeren. "We hebben laten weten aan de organisatie dat het doen van een vergunningaanvraag hiervoor geen zin heeft. Deze wordt onder geen beding verstrekt." Aldus de gemeente Noordwijk


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;