Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Nürburgring als alternatief voor de Canadese Grand Prix

10 reacties | 1703x gelezen
19-04-2021 13:32

ewald | De verwachting is dat de Grand Prix van Canada afgelast wordt. De Nürburgring is bereid om in dat gat te springen en de Grand Prix dat weekend te verwelkomen.

Bron: F1-insider

Het zou één van de mogelijkheden kunnen zijn. Ook het circuit Istanbul Park in Turkije staat op de reservelijst.

De verwachting is dat het niet al te lang gaat duren voordat de organisatie van de Canadese Grand Prix naar buiten komt met het bericht dat ze deze niet gaan organiseren dit jaar. Volgens de organisatoren zou het met de aanhoudende maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus voor hun onmogelijk zijn om een Formule1-weekend te organiseren. Officieel is er nog niets bekend gemaakt.

Volgens een woordvoerder van de Nürburgring zouden ze wel bereid zijn om de Grand Prix over te nemen. " Als de Formule1 de wens heeft om de Grand Prix bij ons te organiseren dan kan dat onder dezelfde voorwaarden als in 2020. Het enige wat wij verlangen is dat we minstens break-even kunnen draaien. We moeten dan nog wel even naar de haalbaarheid gaan kijken. Vlak voor de gepande datum s er namelijk het grootste autosportevenement bij ons, de 24uur van de Nürburgring."

Mercedes zou erg blij zijn als het wordt georganiseerd in Duitsland. "We zouden graag weer in Duitsland race. Dat is voor ons een thuiswedstrijd. Beter zou den we het niet kunnen hebben." Aldus Toto Wolff teambaas van Mercedes.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;