Menu
© Ferrari
Nieuws

Ontwikkeling Ferrari SF21 gaat door tot juni

9 reacties | 1544x gelezen
14-04-2021 14:04

ewald | Zoals het er nu naar uitziet zal Ferrari nog anderhalve maand doorgaan met de ontwikkeling aan de huidige auto.

Bron: formula1

De SF21 is een hele verbetering ten opzichte van de wagen van het afgelopen jaar. Ze zijn er van overtuigd dat ze hierdoor mee kunnen dingen naar een derde plaats in het constructeurs-kampioenschap.

En dat is een kans die Ferrari zeker niet wil laten lopen. Het team denk dat McLaren de grootste concurrent is voor de positie van de best van de rest. Achter Red Bull en Mercedes. Ze zijn er zeker ban de Aston Martin en Alpine te ver weg zijn om echt serieus tegenstand te bieden.

De huidige SF21 heeft een verbeterde motor en ook de luchtweerstand is verminderd. De 'drag' is aanzienlijk gereduceerd ten opzichte van de auto van 2020. Tevens hebben ze 40pk meer uit de motor weten te persen. De achterstand in pk's op Mercedes en Honda zou nu nog slechts 15pk zijn.

Ferrari wil vol inzetten op de derde plaats bij de constructeurs. Hiervoor ontwikkelen ze langer door aan de huidige auto dan de meeste achterhoedeteams zoals Williams en Haas. Die zijn al gestopt met de ontwikkeling van de huidige auto en hebben hun focus al op het volgende seizoen liggen. Dat is iets dat Ferrari pas in juni gaat doen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;