Menu
© Pirelli
Nieuws

DRS-zone op Imola wordt verlegd

10 reacties | 1671x gelezen
14-04-2021 13:42

ewald | Aanstaand weekend wordt de Formule1 Grand Prix verreden op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari in Imola.

Bron: Formule1nieuws

Het is de tweede Grand Prix van dit seizoen. Het afgelopen seizoen stond Imola weer op de Formule1 kalender sinds 2006. Dit tot groot enthousiasme van de fans en de coureurs. De baan is erg geliefd onder de rijders door zijn snelle en uitdagende bochten.

Het circuit is een schitterende locatie en dan ook prachtig om te zien. Echter voor de kijker thuis is het geen spektakel om naar te kijken. Het circuit leent zich er niet voor om goed in te kunnen halen. Het afgelopen seizoen was het duel tussen Max Verstappen en Valtteri Bottas een van de zeldzame hoogtepuntjes van de race. Het was ook één van de weinige inhaalacties van de Grand Prix van 2020.

Er werd in totaal maar zes keer ingehaald tijdens die race. Om ervoor te zorgen dat het dit jaar allemaal wat spectaculairder gaat worden heeft de organisatie samen met de FIA besloten om de DRS-zone op Imola te verlengen aanstaand weekend. Dat zou ervoor moeten zorg dragen voor een langere slipstream richting de eerste bochten.

Het afgelopen jaar begon de DRS-zone op de start- en finishlijn. Nu zal dat vanaf de pitstraat zijn. Ook het detectiepunt wordt verlegd. Deze komt nu vlak voor de eerste Rivazza-bocht in plaats van vlak na de tweede Rivazza-bocht. Hierdoor zouden de coureurs vaker DRS kunnen activeren om het inhalen te bevorderen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;