Menu
© Red Bull
Nieuws

Nog meer snelheid voor de RB16B in Imola

9 reacties | 2381x gelezen
09-04-2021 09:40

ewald | Er wordt op het moment in de paddock gesproken van een technische innovatie bij Red Bull.

Bron: motorsport

Ze weten als geen andere dat het dan wel een echt technisch hoogstandje moet zijn om Mercedes de loof af te steken dit jaar.

Volgens bronnen zou Red Bull tijdens de opening van het Europese seizoen in Imola de RB16B presenteren met nog meer snelheid. Er zouden aanpassingen gedaan zijn aan de achterwielophanging. Dat zou er voor moeten zorgen dat de bandenslijtage aan de achterkant minder zou zijn.

Wat er nu precies technisch aangepast is wordt in het midden gelaten. Het zou niet om een eenvoudige ingreep gaan. Volgens de regels mogen de Formule1-teams namelijk niet aan grote onderdelen zitten om die te veranderen volgens de huidige regels. Er zouden een paar aanpassingen gedaan zijn aan onder meer de motor en het differentieel. Daar mogen ze namelijk wel aan sleutelen.

De ontwikkelingen zouden niet helemaal nieuw zijn. Ook Mercedes is aan de slag gegaan nadat Pirelli aanpassingen aan de banden had aangekondigd. De nieuwe bandensets hebben namelijk een steviger karkas. Daar zouden de rijeigenschappen van de auto's weer op aangepast moeten worden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;