Menu
© Pirelli
Nieuws

Mercedes dreigde Hamilton en Rosberg races te schorsen

9 reacties | 1732x gelezen
08-04-2021 09:00

V.malafronte | In de tijd dat Lewis Hamilton en Nico Rosberg teamgenoten waren bij Mercedes (2013 t/m 2016), kwam het geregeld tot aanvaringen tussen beiden. Teambaas Toto Wolff speelde met de gedachte om de twee coureurs daarom te schorsen.

Bron: F1.com

Dat vertelt de Oostenrijker in de High Performance Podcast. "Het was heel moeilijk voor mij als nieuwkomer in de Formule 1, terwijl Lewis en Nico al veel langer rondreden. Toch kreeg ik het voor elkaar om een milieu te creëren waarin ze het team respecteerden. Ze wisten dat ze het team niet konden laten vallen."

"Toen ze in 2014 al eens met elkaar in aanraking kwamen zei ik: ''denk aan het team, en aan Dieter Zetsche, de CEO van Mercedes.'' Ik maakte ook duidelijk dat is er niet voor zou terugdeinzen om ze een paar races aan de kant te zetten. Ook al is het moeilijk om een goede vervanger te vinden, ik was bereid om zelfs een paar races op te geven om het ze duidelijk te maken."

In de periode dat de twee teamgenoten waren bij Mercedes was het team op zijn dominantste, maar de rivaliteit zorgde vooral voor een negatieve sfeer, meent Wolff: "Als er altijd een negatieve sfeer heerst, bijvoorbeeld in de Debrief room, dan heeft dat effect op het hele team. Toen ik bij Mercedes binnenkwam, reden Lewis en Nico al voor het team. Dat is gek, want ze hebben flink wat geschiedenis samen. Daarom kijken we daar tegenwoordig veel beter naar."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;