Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes: "Dit ging er mis in de pitstop van Bottas"

10 reacties | 1677x gelezen
01-04-2021 09:36

ewald | Door een onhandigheid van één van de monteurs van Mercedes ging de pitstop van Valtteri Bottas langzamer dan het eigenlijk moest gaan in de Grand Prix van Bahrein.

Bron: Racefans

Volgens James Allison, technisch directeur van Mercedes, ging het mis met de timing van de monteur met een wheel gun. Hierdoor ging het gehele proces van het wisselen van een wiel verkeerd.

Bottas zette zijn auto op de correct plaats neer. Maar daarna ging het mis. "De moer van een van de wielen werd door een monteur los gemaakt. Echter haalde deze zijn Wheel gun iets te vroeg terug waardoor de moer er nog niet helemaal vanaf was."

Hierdoor duurde de pitstop langer van normaal. Bottas stond uiteindelijk 10,9 seconde stil in de pitstraat. Gelukkig kostte het hem geen positie. Hij startte vanaf een derde plek en kwam uiteindelijk ook als derde over de finish. Het enige was dat hij door de mislukte pitstop te ver achter Hamilton en Verstappen reed. Hierdoor kon hij zijn teamgenoot Hamilton niet helpen in de strijd met Max Verstappen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;