Menu
© Ferrari
Nieuws

Leclerc: "Dit jaar nog geen gevecht om wereldkampioenschap voor ons"

9 reacties | 1692x gelezen
18-03-2021 09:30

ewald | Volgens Charles Leclerc gaat Ferrari dit jaar niet meedoen met het gevecht om de wereldtitel.

Bron: Codesport

Dat zou ook het doel niet zijn van Ferrari. Het doel is om op de middellange termijn weer terug in de top te komen. De SF21 is op het moment niet goed genoeg om gevaarlijk te zijn voor Red Bull of Mercedes.

Met de presentatie van de Ferrari SF21 werd er gezegd dat het een grote stap vooruit zou zijn. Maar volgens Leclerc zou dat dus wel meevallen. "We moeten gewoon realistisch zijn. We moeten geen wonderen verwachten. We gaan dit jaar dan ook niet mee vechten voor het wereldkampioenschap."

Kort geleden vertelde Leclerc nog dat ze met Ferrari uit het dal aan het klimmen zijn naar de top van het veld. "Ik had het toen over de middellange termijn. Het was niet zo dat ik al verwees naar dit seizoen. De reglementen verhinderen dat we onze auto niet genoeg konden ontwikkelen om weer met de top mee te kunnen doen."

De wintertest duurde het afgelopen weekend slechts drie dagen. Dat is veel korter dan andere jaren. Het was volgens Leclerc dan ook moeilijk om mee om te gaan. "Alle teams hadden hetzelfde probleem. Het was niet gemakkelijk. Maar ik denk dat we het maximale uit de testdagen hebben kunnen halen." Aldus Leclerc


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;