Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull met Porsche om de tafel

9 reacties | 2250x gelezen
09-03-2021 09:50

ewald | Helmut Marko zegt in een interview dat Red Bull Racing om de tafel heeft gezeten met Porsche.

Bron: ServusTV

De Volkswagen Groep is zich aan het oriënteren om de stap te gaan zetten naar de Formule1. Helmut Marko gaat nu al in op een mogelijke samenwerking tussen beide. In 2025 moet Red Bull een nieuwe motorleverancier hebben. Het lijkt erop dat nu al de eerste stappen gezet zijn om een samenwerking aan te gaan met Porsche.

De Volkswagen groep ziet het wel zitten om een motorleverancier te worden in de Formule 1. Dat is naar aanleiding van de bevriezing van het motorreglement en de plannen omtrent de hervatting van de motor-ontwikkelingen. De motoren zouden duurzamer moeten worden. Alleen de overstap naar biobrandstof zou al genoeg zijn om een nieuwe motorleverancier naar de sport te lokken.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Porsche samen met Red Bull en Alpha Tauri gaat samenwerken. Volgens Marko praten ze met verschillende bedrijven. De gesprekken zouden nog in de kinderschoenen staan. Het is nu afwachten of de Formule1 inderdaad gebruik gaat maken van biobrandstof. Daar is nog geen definitief besluit over genomen. Maar zou het wel eens allemaal kunnen versnellen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;