Menu
© Red Bull
Nieuws

Stop op ontwikkeling motoren vanaf 2022

12 reacties | 2079x gelezen
11-02-2021 16:24

V.malafronte | Goed nieuws voor Red Bull: het voorstel van de Oostenrijkse renstal om een stop de ontwikkeling van de motor te zetten zou zijn goedgekeurd door de betrokken partijen. Motorsport.com heeft dat vernomen.

Bron: Motorsport.com

Nadat het bekend werd dat Honda na 2021 stopt met motoren leveren aan Red Bull en Alpha Tauri, werd naarstig naar een nieuwe leverancier gezocht. Mercedes wilde echter niet leveren en de Ferrarimotor was te zwak. Red Bull wil zelf niet opnieuw met Renault in zee gaan en daarom bleef en maar één optie open: het project van Honda overnemen.

Een niet onmogelijke weg voor Red Bull, dat aardig wat kennis in huis heeft. Echter niet genoeg kennis en kunde om de motor ook door te ontwikkelen. Daarom werd gelobbyd voor een ontwikkelingsstop. Zodoende blijven de motoren met ingang van het seizoen 2022 gelijk en hoeft er niet meer te worden ontwikkelt. Red Bull kan de motorenformule dan 'uitzitten', totdat in 2025/2026 nieuwe motoren worden ingevoerd.

Vandaag is het idee besproken tijdens een vergadering van de Formule 1 commission, waar onder andere de teams in vertegenwoordigd zijn. Motorsport.com heeft vernomen dat deze akkoord zijn met het voorstel van Red Bull. Er is echter nog geen officiële aankondiging gedaan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;