Menu
© Racing Point F1
Nieuws

Compleet nieuw chassis voor Aston Martin

9 reacties | 1867x gelezen
08-02-2021 11:18

ewald | De FIA laat weinig ruimte toe om technische veranderingen aan te brengen in het seizoen 2021. Toch heeft Aston Martin besloten om een compleet nieuw chassis te maken voor dit seizoen. Volgens de teambaas Otmar Szafnauer hadden ze door de aerodynamische veranderingen geen andere keuze.

Bron: skysports

Onder andere door de corona-pandemie was er besloten dat er in 2021 ze min mogelijk technische ontwikkelingen toe te staan. Teams mochten op kleine schaal door ontwikkelen. Maar het grootste deel van de vooruitgang werd tegen gehouden door de FIA. Ondank dit was er voor Aston Martin was er toch ruimte om een compleet nieuw chassis te ontwerpen.

"We moesten alles wel veranderen" , verklaart Szafnauer

"We hadden bijna geen ruimte om te ontwikkelen. De FIA maakte voor dit seizoen een aantal ingrijpende aerodynamische veranderingen. We nemen de auto mee van het afgelopen seizoen, maar dit is de eerste keer dat we aan een meeneem-auto zoveel moeten veranderen. De wagen lijkt dan wel op de auto van 2020, echter is het chassis overwegend nieuw."

De technische veranderingen van 2021 zullen volgens Szafnauer weleens een flinke impact kunnen hebben. "De vloer moet een stuk kleinen worden dan de afgelopen jaren. Het is nog even afwachten hoe de teams hier mee om kunnen gaan. Het zou zomaar eens grote invloed kunnen hebben op de performance van de wagens."

Aston Martin heeft voor ogen om in het jaar 2021 als 'best of the rest' te eindigen. Het zal geen makkelijke opgave worden. "De competitie in ongelooflijk zwaar. Ferrari heeft erg hard gewerkt in de winter. McLaren krijgt een nieuwe motor. Het gaat een erg interessant jaar worden om te zien waar iedereen nu eigenlijk staat." Aldus Szafnauer


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;