Menu
© Red Bull
Nieuws

'Verstappenclausule' onderdeel contract van Hamilton en Mercedes

7 reacties | 1637x gelezen
05-02-2021 09:42

ewald | Mercedes en Lewis Hamilton zijn het eindelijk eens geworden over een contract voor dit seizoen.

Bron: F1-insider

Het zou gaan om een éénjarig contract met de optie op een tweede jaar. Wel zou er in het contract een clausule opgenomen staat dat Max Verstappen, gedurende de termijn van Hamilton, niet naar Mercedes mag komen.

Volgens een insider, die deze informatie naar buiten heeft gebracht, zou het salaris van Hamilton gelijk blijven aan het afgelopen seizoen. Naar schatting is dat ongeveer 40 miljoen euro. Wel zou Hamilton meer vrijheden krijgen voor sponsoring.

Hij zou op zijn overall en helm twee eigen sponsoren in mogen brengen. Het geld wat hij daar dan voor krijgt steekt hij in eigen zak. Het financiële gedeelte van het contract is dan hiermee rond. Wat nog wel ter discussie staat is wie de toekomstige teamgenoot van Hamilton gaat worden.

Wat wel zeker is, is dat het niet Verstappen kan worden. Er zou in het contract een clausule opgenomen zijn waarin staat dat Max Verstappen niet naar Mercedes mag komen. Hamilton heeft hiermee veilig gesteld dat hij niet naast Verstappen in één team komt te rijden bij Mercedes.

Max Verstappen maakt er geen geheim van dat Mercedes op zijn verlanglijstje staat om voor te rijden. Hij moet dus nog even geduld hebben om dat af te kunnen vinken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Silver Member

Dat betekent dat Max niet beperkt wordt door teamorders om Hamilton in te halen.

0 05-02-2021 11:15:17
Geeke
Silver Member

Alsof hij zich daaraan zou houden :)
Leuker idd is om deze sir Lewis met een ander team te verslaan.

1 05-02-2021 15:24:27
Jan1947
Silver Member

Ik ben het niet met je eens Geeke.. Als Max Lewis dit seizoen verslaat zeggen de "kenners" dat dat komt omdat de auto dominant is.. Het is daarom veel leuker om Lewis in dezelfde auto te verslaan.

06-02-2021 10:06:34
Garfield
Senior Member

Als dit waar is, is er maar een vraag. Wie is er nu de beste. Om zo nog een keer WK te worden is toch eigenlijk beschamend.

1 05-02-2021 16:28:26
Jan1947
Silver Member

Helemaal mee eens, dit is beschamend. Van te voren je enige concurrent proberen contractueel buiten spel te zetten! Dit is een groot kampioen onwaardig. Als hij dan weer wereldkampioen wordt heeft dat kampioenschap geen enkele glans en worden er ook vraagtekens gezet bij de vorige kampioenschappen. Ik hoop dat de Honda - RedBull combinatie dit jaar zo sterk is dat Max hem de oren kan wassen.
Maar ergens heb ik nog twijfels of er daadwerkelijk zo'n clausule in het contract komt. Er is ook nog ene Toto Wolf die ook wat te zeggen heeft. Zou die accepteren dat rijders uitmaken hoe de teamsamenstelling is? Zou zijn positie als teambaas aardig omlaag halen.

07-02-2021 12:29:50
RuudK
Silver Member

Ultiem teken van zwakte zo'n clausule. Maar niet verbaast dat hij deze clausule heeft laten opnemen. Zijn veel te grote ego laat dit risico niet toe.

1 08-02-2021 10:48:38
RuudK
Silver Member

Is inmiddels duidelijk geworden dat deze clausule niet opgenomen is in LH's contact. Maar informeel zal dit nog steeds wel een 'eis' zijn van knielemans ...

08-02-2021 13:38:37
;