Menu
© Red Bull
Nieuws

'Verstappenclausule' onderdeel contract van Hamilton en Mercedes

16 reacties | 2528x gelezen
05-02-2021 09:42

ewald | Mercedes en Lewis Hamilton zijn het eindelijk eens geworden over een contract voor dit seizoen.

Bron: F1-insider

Het zou gaan om een éénjarig contract met de optie op een tweede jaar. Wel zou er in het contract een clausule opgenomen staat dat Max Verstappen, gedurende de termijn van Hamilton, niet naar Mercedes mag komen.

Volgens een insider, die deze informatie naar buiten heeft gebracht, zou het salaris van Hamilton gelijk blijven aan het afgelopen seizoen. Naar schatting is dat ongeveer 40 miljoen euro. Wel zou Hamilton meer vrijheden krijgen voor sponsoring.

Hij zou op zijn overall en helm twee eigen sponsoren in mogen brengen. Het geld wat hij daar dan voor krijgt steekt hij in eigen zak. Het financiële gedeelte van het contract is dan hiermee rond. Wat nog wel ter discussie staat is wie de toekomstige teamgenoot van Hamilton gaat worden.

Wat wel zeker is, is dat het niet Verstappen kan worden. Er zou in het contract een clausule opgenomen zijn waarin staat dat Max Verstappen niet naar Mercedes mag komen. Hamilton heeft hiermee veilig gesteld dat hij niet naast Verstappen in één team komt te rijden bij Mercedes.

Max Verstappen maakt er geen geheim van dat Mercedes op zijn verlanglijstje staat om voor te rijden. Hij moet dus nog even geduld hebben om dat af te kunnen vinken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;