Menu
© Racing Point F1
Nieuws

Podiumplaatsen in het zicht voor Aston Marton na updates van Mercedes

11 reacties | 2173x gelezen
25-01-2021 09:31

ewald | Het seizoen van 2020 was indrukwekkend voor het omgedoopte Aston Martin. Volgens Mark Hughes kan Aston Martin ook in 2021 indruk maken.

Bron: Hughes

Er zijn een aantal updates op de Mercedes motor. Hiermee is Aston Martin klaar om de strijd aan te gaan met Red Bull. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat ze dit seizoen hoge ogen gaan gooien.

Aston Martin is op papier het team met het meeste potentie. Dit jaar zal de roze Mercedes ingeruild worden voor een groene Mercedes. Wel wordt de achterwielophanging van 2020 meegenomen naar dit jaar. Deze heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de W11.

De nieuwe Aston Martin zal nog steeds een kopie zijn van de W10. Echter dan met de nieuwe wielophanging. Hughes denkt dat het die combinatie er juist voor gaat zorgen dat de auto nog beter wordt. Dat ze nu in een vergelijkbare zijn gaan rijden als verleden jaar zou positief uit pakken omdat ze de auto beter begrijpen. "Het overnemen van een auto betekent niet dat je begrijpt hoe alles functioneert en reageert. Dat kost tijd. Het afgelopen jaar was Racing Point gemiddeld 0,5 seconden langzamer dan Mercedes met een bijna identieke auto. Nu ze de auto beter begrijpen zou dat winst op kunnen leveren." Aldus Hughes


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;