Menu
© Red Bull
Nieuws

Marko: "Helaas hebben we Vettel laten schieten"

10 reacties | 2189x gelezen
18-01-2021 11:05

ewald | Helmut Marko had graag gezien dat Sebastian Vettel naar Red Bull was gekomen.

Bron: f1-inside

Marko adviseerde Vettel, nog voordat het bekend werd dat jij naar Aston Martin zou gaan, om een tussen jaar te nemen. Dat omdat Red Bull ook interesse had in Vettel.

"We wisten dat Vettel weer een moeilijk seizoen zou hebben bij Ferrari. Hij moest niet overhaast gaan handelen. Vandaar dat ik hem adviseerde om een tussenjaar te nemen. Hij was mij al duidelijk dat er in 2022 fundamentele dingen zouden veranderen op de coureursmarkt. Ook wist ik dat er een plek vrij zou komen bij onder andere Mercedes."

"Ik had graag gezien dat hij op het juiste moment op de markt zou zijn om het best mogelijke bod te accepteren wat er dan zou zijn. Ik had vooral voor ogen dat hij in de Formule1 zou blijven."

"Toen hij in 2021 mocht gaan bij Ferrari was er helaas bij ons geen plek. We waren er toen van overtuigd dat Albon zich positief zou ontwikkelen en dat hij in 2021 ook naast Max Verstappen zou rijden. Helaas hadden we dat mis. Vettel had ondertussen getekend bij Aston Martin dus was Sergio Perez een logische keuze voor ons."

"Ik hoop dat Vettel zijn oude vorm weer terug krijgt bij Aston Martin. De afgelopen drie jaar zijn nu niet zijn beste jaren geweest. Ik denk dat Vettel een serieuze concurrent voor ons kan zijn." Aldus Marko


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;