Menu
© Red Bull
Nieuws

Akkoord tussen Honda en Red Bull Racing lijkt rond

3 reacties | 1977x gelezen
14-01-2021 08:53

ewald | Het lijkt erop dat Red Bull Racing en Honda eruit zijn. Er wordt al langer over gespeculeerd dat Red Bull Racing de Honda-motoren in 2022 over neemt van Honda.

Bron: The Race

Het zou volgens Helmut Marko een van de weinige opties zijn om competitief te blijven. Er zou dan wel een zogenaamde 'engine-freeze' moeten komen.
Volgens journalisten van 'The Race' zou het akkoord dichtbij zijn. Red Bull zou dan de motor-faciliteiten van Honda overnemen.

Red Bull had het liefst de deal al in december gesloten. Helaas is dat niet gelukt. De onderhandelingen zouden deze week verder plaatsvinden.

De reden dat het niet gelukt is in december is de complexiteit van de onderhandelingen. Ook andere motorbouwers zoals Renault en Mercedes zijn bereid om concessies te doen om ervoor te zorgen dat Red Bull als team blijft in de Formule1.

Als het doorgaat dan neemt Red Bull de motor-faciliteiten van Honda in Milton Keynes over. Het is op het moment wachten op het akkoord tussen de teams over de bevriezing. Als dat er door is dan is Red Bull in ieder geval vanaf 2022 voorzien van motoren. Hiermee zou de toekomst van het team veilig zijn.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

RuudK
Silver Member

Ben benieuwd hoe dit zal gaan uitpakken en welke ondersteuning er vanuit Honda geleverd zal blijven worden.

1 14-01-2021 10:53:36
Jan1947
Silver Member

Ik denk dat de deal niet alleen gaat over faciliteiten, maar ook over mensen. Anders kan het nooit een haalbare kaart worden voor Red Bull

15-01-2021 12:30:34
F1critic
Senior Member

Een uitdaging word het sowieso voor Red Bull maar waarschijnlijk is dit ook de beste optie voor ze. Mercedes en Ferrari durven geen motoren te leveren aan ze omdat ze bang zijn dat ze met eigen materiaal verslagen worden en Renault heeft nog wat oud zeer met Red Bull dus die staan ook niet te trappelen....

0 19-02-2021 15:16:50
;