Menu
© Mercedes
Nieuws

Contract Hamilton op losse schroeven. Daimler dreigt met Russell

18 reacties | 3929x gelezen
04-01-2021 10:11

ewald | Het lijkt allemaal niet zo vanzelfsprekend dat het contract van Lewis Hamilton bij Mercedes verlengd wordt

Bron: Motorsport

Dat in tegenstelling tot wat de partijen zelf zeggen. Vooral binnen Mercedes en dan met name bij het moederbedrijf Daimler, zou er wat onenigheid zijn over het contract met Hamilton. De afgelopen weken is deze kwestie wat meer naar buiten gekomen. De CEO van Daimler, Ola Kallenius, zou zelfs dreigen met de komst van George Russell.

Toto Wolff, Hamilton en Daimler zijn er nog niet uit. In november is er een contractvoorstel gedaan naar Hamilton. Hierin is een salaris opgenomen van 50 miljoen euro per jaar. Maar Daimler is het daar niet helemaal mee eens. Hamilton zou ook nog meer invloed willen hebben op zijn beeldrechten en de mediarechten. Dat zou zorgen voor de patstelling die er nu is.

Ook zou Hamilton zich hard willen maken voor de transitie van de Formule1 naar een duurzame sport. Daimler heeft daar wat moeite mee om dat contractueel vast te leggen. Ze denken dat Hamilton dan te veel macht krijgt binnen het team.

De top van Daimler wil zo snel mogelijk een contract met een coureur hebben, ze dreigen zelfs om Russel naar binnen te halen als de deal niet voor de wintertests, die over twee maanden al plaatsvinden, beklonken is.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;