Menu
© Mercedes
Achtergrond

Rapport Mercedes: opnieuw heer en meester

9 reacties | 4146x gelezen
01-01-2021 16:30

V.malafronte | In deze serie kijken we per team terug op 2020. Wat waren de sterke punten, waar kan het beter en wat is het totaaloordeel? We sluiten af met de kampioen van 2020: Mercedes.

Bron: Formule1nieuws.nl

Tijdens de wintertest baarde Mercedes opzien met een innovatie: Dual Axis Steering (DAS). Daarmee kan de coureur tijdens het rijden de stand van de wielen aanpassen. Een slim systeem, wat zeker heeft geholpen. Maar ook zonder DAS bouwde Mercedes weer een topwagen en gaf de concurrentie weer het nakijken.

Het gevolg: dertien overwinningen, vijftien polepositions, negen snelste rondes, twaalf front-row lockouts en vijf 1-2 overwinningen. En dat allemaal in slechts zeventien races. Met het aanblijven van de wagens van dit jaar werpt het de vraag op: blijft Mercedes in 2021 zo dominant?

Cijfer: 9,5

Lewis Hamilton: herschrijft de recordboeken
In 2020 werd Lewis Hamilton ‘gewoon’ weer kampioen. Het begint een vanzelfsprekendheid te worden, maar het blijft ongelofelijk knap wat de Brit doet. Bovendien heeft hij in 2020 behoorlijk wat onmogelijk geachte records geëvenaard of zelfs gebroken. Zo heeft hij nu evenveel (zeven) titels als Michael Schumacher, 95 overwinningen en 98 polepositions op zijn naam staan. Volgend jaar kan hij definitief de zeven titels voorbij gaan en de andere cijfers over de honderd tillen.

Cijfer: 9,5

Valtteri Bottas:
Niet voor de eerste keer wint Valtteri Bottas de openingsronde, om tijdens het seizoen de aansluiting met Hamilton te verliezen. De Fin heeft daarbij ook pech te verduren gekregen (denk aan de lekke band in Silverstone), maar doet op pure snelheid gewoon onder voor zijn teamgenoot. Op zich niet erg, met de status van Hamilton, maar zoals hij door George Russell tijdens de race te kijk werd gezet was pijnlijk. Bottas moet echt een tandje bijzetten, wil hij niet in 2022 weg moeten ten faveure van diezelfde Russell.

Cijfer: 7,5

Lees hier alle voorgaande rapporten:
Rapport Williams: roemrucht team zit in diep dal
Rapport Haas: vrije val van 2019 zet door
Rapport Alfa Romeo: zwakke motor is molensteen
Rapport Alpha Tauri: nieuwe naam, maar beter resultaat
Rapport Ferrari: ongekend slecht seizoen
Rapport Renault: stijgende lijn zet door
Rapport Racing Point: beter goed gejat, dan slecht bedacht
Rapport Mclaren: gevallen topteam terug naar de top
Rapport Red Bull: snel, maar niet genoeg


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;