Menu
© Red Bull
Achtergrond

Rapport Red Bull: snel, maar niet genoeg

9 reacties | 4377x gelezen
31-12-2020 16:30

V.malafronte | In deze serie kijken we per team terug op 2020. Wat waren de sterke punten, waar kan het beter en wat is het totaaloordeel? Met vandaag Red Bull, wat een sterke auto bouwde, maar Mercedes niet kan bedreigen over een heel jaar.

Bron: Formule1nieuws.nl

Na een opbouwjaar met Honda in 2019, zou 2020 het jaar moeten zijn om te oogsten. Red Bull steeg met de RB16 een plek in de ranglijst, maar dat was eigenlijk meer te danken aan het wegzakken van Ferrari dan aan de vorm van Red Bull zelf. Het lukte Red Bull namelijk niet om over een heel seizoen Mercedes te kunnen bedreigen.

Wat restte waren de dagsuccessen. En die waren er. Zo won Max Verstappen tweemaal en stond hij in totaal elf maal op het podium. Ook kon er een poleposition worden bijgeschreven. Vooral de overwinning tijdens de seizoensafsluiter in Abu Dhabi geeft hoop. Verstappen controleerde daar het veld en met nagenoeg dezelfde regels voor volgend jaar kan het wel eens een voorbode zijn voor een sterk 2021.

Cijfer: 8

Max Verstappen: maximale uit Red Bull geperst
Als hij de race eindigde, deed hij dat (op één keer na) altijd op het podium. Al met al heeft Max Verstappen een topjaar achter de rug en heeft hij zijn palmares mooi aangevuld. Maar waar hij grappend de stoel voor de derde positie meenam na de laatste persconferentie van 2020, is dat wel de realiteit. De Red Bull is niet goed genoeg om Mercedes uit te dagen, maar Verstappen haalt er wel het maximale (en soms wat meer) uit.

Cijfer: 9

Alexander Albon: gewogen en te licht bevonden
Slecht is Alexander Albon zeker niet, maar bij Red Bull komt de jonge Thai gewoon niet uit de verf. Hij is steevast terug te vinden achter Verstappen, maar wel met een veel te grote achterstand. Volgend jaar zit hij zonder racestoeltje, maar mag hij aanblijven als reserve. Is zijn rol in de Formule 1 uitgespeeld, of zien we hem ooit nog terug?

Cijfer: 5

Lees hier alle voorgaande rapporten:
Rapport Williams: roemrucht team zit in diep dal
Rapport Haas: vrije val van 2019 zet door
Rapport Alfa Romeo: zwakke motor is molensteen
Rapport Alpha Tauri: nieuwe naam, maar beter resultaat
Rapport Ferrari: ongekend slecht seizoen
Rapport Renault: stijgende lijn zet door
Rapport Racing Point: beter goed gejat, dan slecht bedacht
Rapport Mclaren: gevallen topteam terug naar de top


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;