Menu
© Pirelli
Achtergrond

Rapport Renault: stijgende lijn zet door

9 reacties | 4046x gelezen
28-12-2020 16:30

V.malafronte | In deze serie kijken we per team terug op 2020. Wat waren de sterke punten, waar kan het beter en wat is het totaaloordeel? Met vandaag Renault, wat eindelijk dat te vieren had.

Bron: Formule1nieuws.nl

Net als vorig jaar, was Renault in 2020 één van de belangrijkste teams in het middenveld. Nog tot de laatste paar races maakte het Franse team aanspraak op de derde plaats, maar uiteindelijk werd het de vijfde positie. Dezelfde plek als vorig jaar, maar wel met twee keer zoveel punten.

In 2020 stond er ook voor het eerst sinds de terugkeer als fabrieksteam in 2016 een Renault-rijder op het podium. En direct drie keer zelfs. Voor het Franse team een mooie opsteker en het toont de gestage progressie die wordt gemaakt. Kan het team volgend jaar, onder de nieuwe naam Alpine, die lijn doorzetten?

Cijfer: 7

Daniel Ricciardo: eindelijk weer wat te lachen
Voor Daniel Ricciardo was er vorig jaar weinig om te lachen bij Renault. De wagen was niet goed genoeg voor het podium, terwijl zijn oude team Red Bull wel meestreed om het eremetaal. Dit jaar ging het stukken beter en met twee derde plekken zal hij ongetwijfeld dolblij zijn geweest.

Cijfer: 8

Esteban Ocon
Fransman Esteban Ocon staat bekend als talent, maar stond lang in de schaduw van Ricciardo. Had het jaartje naast de zijlijn hem geen goed gedaan? Tijdens de Grand Prix van Sakhir liet hij zien weldegelijk een potje te kunnen sturen, met een fraaie tweede plaats als beloning.

Cijfer: 7

Lees hier alle voorgaande rapporten:
Rapport Williams: roemrucht team zit in diep dal
Rapport Haas: vrije val van 2019 zet door
Rapport Alfa Romeo: zwakke motor is molensteen
Rapport Alpha Tauri: nieuwe naam, maar beter resultaat
Rapport Ferrari: ongekend slecht seizoen


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;