Menu
© AlphaTauri
Achtergrond

Rapport Alpha Tauri: nieuwe naam, maar beter resultaat

9 reacties | 4438x gelezen
24-12-2020 16:30

V.malafronte | In deze serie kijken we per team terug op 2020. Wat waren de sterke punten, waar kan het beter en wat is het totaaloordeel? Vandaag Alpha Tauri, dat een sterk seizoen meemaakte.

Bron: Formule1nieuws.nl

Met een nieuwe naam en kleurstelling begint het voormalige Toro Rosso aan 2020. Ook anders dit seizoen: het team is naar eigen zeggen niet meer het junior team van Red Bull, maar het zusterteam. Een meer gelijkwaardige relatie dus en dat moet zich gaan uiten in de resultaten.

Toch blijft het qua prestaties een kop kleiner dat het grote Red Bull. De zevende plek in het kampioenschap vertelt echter niet het hele verhaal. Nog nooit haalde het team zoveel punten als de 107 van dit jaar en de overwinning van Pierre Gasly in Monza was pas de tweede voor het team ooit. Al met al weet Alpha Tauri met het kleine budget mooie resultaten te scoren.

Cijfer: 8

Pierre Gasly: opleving in de schaduw
Bij het grote Red Bull verdronk Pierre Gasly naast Max Verstappen, maar in de schaduw van Alpha Tauri bloeide de Fransman helemaal op. Natuurlijk springt zijn overwinning in de Italiaanse Grand Prix eruit, maar Gasly was het hele jaar constant en scoorde zodoende driekwart van het aantal punten van het team.

Cijfer: 9

Daniil Kvyat: definitief einde in de F1?
Voor Daniil Kvyat houdt zijn Formule 1 avontuur opnieuw op, maar de vraag is of hij nu weer kan terugkomen. De Rus deed het dit jaar niet onverdienstelijk, maar in vergelijking met Gasly was het toch minder. Nu Alpha Tauri ruimte maakt voor Yuki Tsunoda is het onvermijdelijk dat Kvyat ruimte moet maken.

Cijfer: 7

Lees hier alle voorgaande rapporten:
Rapport Williams: roemrucht team zit in diep dal
Rapport Haas: vrije val van 2019 zet door
Rapport Alfa Romeo: zwakke motor is molensteen


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;