Menu
© Pirelli
Achtergrond

Rapport Alfa Romeo: zwakke motor is molensteen

9 reacties | 4234x gelezen
23-12-2020 16:30

V.malafronte | In deze serie kijken we per team terug op 2020. Wat waren de sterke punten, waar kan het beter en wat is het totaaloordeel? Vandaag Alfa Romeo, een team dat gelijkenissen met Haas vertoont.

Bron: Formule1nieuws.nl

Net als bij Haas, zijn de resultaten van Alfa Romeo grotendeels toe te schrijven aan een onderpresterende Ferrari-motor. Waar vorig jaar nog 58 punten werden gescoord, kan de Alfa Romeo C39 niet meer dan acht punten bij elkaar sprokkelen. Het team is vaak achteraan terug te vinden, al wordt zo af en toe de grotere broer Ferrari verslagen. Het toont aan dat het met het chassis wel meevalt, maar dat de motor de zwakke schakel is.

Cijfer: 6

Kimi Räikkönen: de meest ervaren man
Waar Räikkönen vorig jaar nog helemaal in zijn element leek in zijn eerste jaar bij Alfa Romeo, moest de Fin dit jaar worstelen om überhaupt in de punten te eindigen. Voor een oud-wereldkampioen moet dat toch teleurstellend zijn. Räikkönen verbrak dit jaar wel het record van Rubens Barrichello uit 2011 van de meeste starts in de Formule 1, maar het kan hem waarschijnlijk weinig bekoren.

Cijfer: 6,5

Antonio Giovinazzi: leerlijn zet door
Waar Gionvinazzi vorig jaar nog behoorlijk werd overklast door de ervaren Räikkönen, was het gat dit jaar flink kleiner en op de zaterdag was de Italiaan zelfs sterker in het onderlinge duel. Daarmee dwong hij een derde jaar af bij Alfa Romeo.

Cijfer: 6,5

Lees hier alle voorgaande rapporten:
Rapport Williams: roemrucht team zit in diep dal
Rapport Haas: vrije val van 2019 zet door


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;