Menu
© Racing Point F1
Nieuws

Officieel: Perez volgend jaar naar Red Bull, teamgenoot van Verstappen

11 reacties | 1913x gelezen
18-12-2020 15:10

V.malafronte | Sergio Perez rijdt volgend jaar voor Red Bull, als teamgenoot van Max Verstappen. Alexander Albon blijft aan als testcoureur

Bron: F1

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar vandaag kwam daar dan eindelijk de formele aankondiging. Red Bull zet de zwak presterende Alexander Albon opzij, en trekt Sergio Perez aan als zijn vervanger. De Mexicaan kwam zonder stoeltje te zitten, nadat hij bij Racing Point aan de kant was gezet. Daarmee leek hij een jaar langs de zijlijn tegemoet te gaan, totdat de gesprekken met Red Bull de afgelopen weken in een stroomversnelling kwamen.

In dienst van Racing Point maakte Perez in 2020 misschien wel zijn beste seizoen ooit mee, welke hij bekroonde met een overwinning tijdens de Grand Prix van Sakhir. Met deze overwinning en zijn vierde plek in het kampioenschap (ondanks dat hij twee races miste door een coronabesmetting) maakte hij grote indruk op de Formule 1 wereld en het resultaat heeft zijn onderhandelingspositie bij Red Bull goed gegaan. Ook in andere jaren is de Mexicaan in zijn tien jaar in de Formule 1 altijd een stabiele factor geweest, met tien podiumplekken en die ene overwinning op zijn cv. Dit ondanks dat hij nooit in een topwagen heeft gereden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;