Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedescoureurs na plek twee en drie: “Red Bull was te goed vandaag”

9 reacties | 1692x gelezen
13-12-2020 16:17

V.malafronte | Valtteri Bottas en Lewis Hamilton eindigen in Abu Dhabi namens Mercedes op plek twee en drie. Volgens beide mannen was Red Bull vandaag simpelweg te snel.

Bron: Formule1nieuws.nl

Lees ook: Verstappen dominant naar overwinning in Grand Prix van Abu DhabiHet was een ongewoon beeld, een Red Bull die de race controleerde, terwijl de Mercedessen geen vuist konden maken. “Red Bull was verrassend snel vandaag. We hadden gedacht even snel te zijn vandaag, maar zij controleerden. Ik deed alles wat ik kon om Max in te halen, maar ik kon hem niet bijhouden”, vertelt Bottas. Dat beaamt Hamilton ook: “Red Bull lag te ver voor op ons, we konden ze niet bijhouden.”

Voor Bottas was het desondanks persoonlijk een sterke race: “Het was van mij een solide race. Ik heb geen fouten gemaakt en mijn teamgenoot achter mij gehouden. Het is lang geleden dat ik op podium stond.”

Hamilton was met zijn derde plaats misschien nog wel blijer, nadat hij vorige race mist dankzij een coronabesmetting. “Met de laatste weken in het achterhoofd ben ik heel blij met dit weekend. Heel het jaar was ik fysiek prima, maar vandaag niet. Corona had fysiek een enorme invloed op mij. Ik ben blij dat het jaar voorbij is.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;