Menu
© Mercedes
Nieuws

Vandoorne: "Doet pijn om niet te worden opgeroepen door Mercedes"

3 reacties | 1449x gelezen
04-12-2020 08:20

V.malafronte | De reservecoureur van Mercedes, de Belg Stoffel Vandoorne, zegt dat het 'pijn doet' dat hij niet is opgeroepen om de zieke Lewis Hamilton te vervangen tijdens de Grand Prix van Sakhir.

Bron: F1.com

Lees ook: Lewis Hamilton mist Grand Prix van Sakhir door coronaVandoorne is dit jaar de officiële reservecoureur voor Mercedes en komt ook uit in de Formule E voor het Duitse merk. De Belg zou dus de meest logische keuze zijn om Lewis Hamilton te vervangen, die door een besmetting met het coronavirus niet in actie komt tijdens de Grand Prix van Sakhir. Vandoorne is op dit moment zelfs in Bahrein, maar werd toch gepasseerd, want Mercedes koos voor iemand uit het eigen juniorenprogramma: George Russell.

Lees ook: Russell vervangt Hamilton in GP Sakhir, Jack Aitken maakt debuut bij WilliamsDe keuze stelt Vandoorne teleur, geeft hij aan op social media: "Ik wil als eerste Hamilton beterschap wensen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik niet de kans krijg om voor Mercedes te rijden dit weekend. Na een jaar lang aanwezig zijn bij races, te trainen en toegewijd te zijn, doet dit pijn. Maar, ik respecteer de keuze voor George. Hij doet het geweldig en verdient deze kans volledig. Ik blijf mij voor honderd procent inzetten."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Jammer voor Vandoorne maar was wel te verwachten. Hij heeft zijn kans gehad in de F1 en dit was een perfect moment om te kijken wat Russell kan doen in een Mercedes zodat hij in de toekomst mogelijk een vast stoeltje krijgt bij dat team.

Had het dan wel mooi gevonden als ze Vandoorne bij Williams hadden gezet maar daar was kennelijk al een plan.

0 04-12-2020 14:37:52
dok418
Rookie

dok418
ik vind persoonlijk vandoorne geen piloot om f1 te rijden die heeft gewoon geen klasse genoeg er zit geen vuur genoeg in veel te sloom

0 04-12-2020 20:40:38
Ickx6
Rookie

Ik begrijp de keuze van Mercedes. Maar zeker ook de teleurstelling voor Vandoorne. Voor de criticasters: Vandoorne zou zeker op zijn plaats zijn in de F1. Kijk maar naar zijn palmares in de opstapklassen naar de F1 en naar zijn prestaties intussen in de Formule E. De twee seizoenen bij McLaren waren geen onverdeeld succes, maar het vertrek van Dennis (die in hem een toekomstig kampioen zag) en de invloed van Alonso op het team (werd bevoordeeld, kreeg steeds de eerste ontwikkelingen) hebben zeker meegespeeld. De seizoenen van Alonso bij McLaren vielen meer op door commentaren over de boordradio, groeien deed het team niet toen. Dus graag een beetje nuance.
PS: hoop dat Russel het goed doet, heeft het talent om wereldkampioen te worden. Een nieuwe generatie staat klaar: Russel, Leclerc, Schumacher, Norris...

0 06-12-2020 08:55:28
;