Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton mist Grand Prix van Sakhir door corona

16 reacties | 2012x gelezen
01-12-2020 09:18

ewald | Aanstaand weekend wordt de Grand Prix op het circuit van Bahrein gereden. Lewis Hamilton zal hier niet bij aanwezig zijn. De wereldkampioen van Mercedes is positief getest op corona.

Bron: FIA

Hamilton is in quarantaine geplaatst. Hij is de derde rijder van de Formule1 die positief getest is. Eerder is er al positief op corona getest bij Lance Stroll en Sergio Pérez. Afgelopen maandag kreeg Hamilton lichte corona klachten. Tevens hoorde hij dat er iemand, met wie hij naar Bahrein afreisde, positief getest was. Hamilton is nu tweemaal getest met positief resultaat. Hij voelt zich verder goed maar zal aankomend weekend niet aanwezig zijn.

Nog geen vervanger bekend
Het is nog niet bekend wie de huidige wereldkampioen komend weekend vervangt. Stoffel Vandoorne is reservecoureur. Hij is momenteel aan het testen in de Formule E, maar vliegt binnenkort naar Bahrein. Esteban Gutiérrez is de andere reserve, maar hij heeft niet genoeg punten op zijn licentie. Krijgt Nico Hülkenberg weer een kans, of komt Mercedes met een verrassing?

Update
Inmiddels is bekend geworden dat George Russell Lewis Hamilton vervangt tijdens de GP van Sakhir.

Lees ook: Russell vervangt Hamilton in GP Sakhir, Jack Aitken maakt debuut bij Williams❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;