Menu
© Red Bull
Nieuws

Verstappen: "Sinds mijn vader mij uitlachte rij ik zonder hoofdsteun"

10 reacties | 1636x gelezen
13-11-2020 09:35

ewald | Max Verstappen rijdt zonder een neksteun in z'n cockpit. In het begin van zijn carrière maakte hij wel gebruik van een neksteun.

Bron: Formule1nieuws

Dit omdat zijn nekspieren nog niet genoeg ontwikkeld waren om de G-krachten aan te kunnen. Toen zijn vader daar achter kwam lachte hij zijn zoon uit. Sindsdien heeft Max de hoofdsteun afgezworen.

Het verhaal werd weer opgerakeld aan de vooravond van de Grand Prix van Turkije. "Met name bocht 8 gaat interessant worden. Waarschijnlijk kunnen we die vol gas nemen. Hierdoor krijg je met G-krachten te maken voor een langere periode. Dat gaat gaaf worden."

"Ik kan mijn allereerste test in de Formule3 nog herinneren. Het bleek voor een jong mannetje best we zwaar om een Formule3 te besturen. Na de eerste dan kon ik de G-krachten niet meer aan en ben ik met een neksteun gaan rijden."

"Mijn vader lachte me uit. Sindsdien weiger ik om met een ondersteuning voor mijn hoofd te rijden. Ik heb nog liever dat mijn hoofd van mijn romp valt. Ook dit weekend rij ik zonder ondersteuningen." Aldus Max Verstappen


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;