Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Gasly kan niet wachten om te starten in Turkije

9 reacties | 1664x gelezen
10-11-2020 08:50

ewald | Doordat ook de Formule1 last heeft van het coronavirus staan er dit jaar allemaal andere circuits op de planning dan aanvankelijk de bedoeling was.

Bron: Formule1nieuws

Eén daarvan de Grand Prix van Turkije. Dit betekent dat er ook van de coureurs de nodige flexibiliteit gevraagd wordt. Vooral het trainingsregime zal aangepast moeten worden door de heren.

Tussen 2005 en 2011 stond het circuit van Istanbul Park op de kalender van de Formule1. Het is een baan met een specifieke layout waar tegen de klok ingereden wordt. Het is voor de coureurs dan ook een ware workout voor hun nek. Ze zijn tenslotte gewend om met de klok mee te rijden. Gasly is daar zich ook van bewust en is zich daar al op aan het voorbereiden. "Ik ben fitter dan ooit. Ik denk dat ik geen problemen ga krijgen op het circuit. Ik heb zoveel mogelijk getraind voor het circuit."

Gasly heeft geen vergelijkingsmateriaal. Hij behoort tot de coureurs die nog niet in de Formule 1 actief was toen er de laatste keer op het circuit gereden werd. "Ik kan bijna niet wachten om te starten in Turkije. Ik heb al veel trainingsrondjes in de simulator gereden en het is een uniek circuit. Met name de bochten zijn uniek." Aldus Gasly


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;