Menu
© Pirelli
Nieuws

Pirelli heeft flinke kluif aan Turkse Grand Prix

9 reacties | 2006x gelezen
09-11-2020 15:57

V.malafronte | Aankomend weekend strijk het Formule 1 circus neer op het Istanbul Park Circuit in Turkije. Door de karakteristieken van de baan wordt het een uitdagende race voor Pirelli.

Bron: Pirelli

Nadat de Formule 1 het circuit in 2011 voor het laatst bezocht, komt de klasse komend weekend voor het eerst terug in Turkije. Vanwege de lange pauze benadert Pirelli het circuit als volledig nieuw.

Lees ook: Aanvangstijden Grote Prijs TurkijeDe karakteristieken van het circuit maken het zwaar voor de banden. Zowel de tractie als het downforce niveau zijn vrij hoog, vooral in de bekende bocht acht. Dit vergroot de slijtage van de banden. Bovendien ligt er een gloednieuwe laag asfalt, waardoor er minder grip is. De Italiaanse rubbergigant neemt daarom komend weekend een selectie van de drie hardste compounds mee, te weten de C1, C2 en C3. Bijzonder is dat Pirelli een extra setje harde banden meeneemt, ten kost van de zachte banden.

Pirelli voorman Mario Isola benadrukt de uitdaging die de bandenfabrikant tegemoet gaat: "Turkije is opnieuw een fascinerende stop dit jaar. Ondanks dat we er eerder zijn geweest, benaderen we het als een gloednieuwe baan. We verwachten dat de race een flinke uitdaging wordt voor de banden, daarom nemen we de hardste compounds mee. Het wordt daardoor geen gemakkelijke race."❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;