Menu
© Ferrari
Nieuws

Binotto: "Testresultaten nieuwe motor zijn veelbelovend"

9 reacties | 1743x gelezen
06-11-2020 09:45

ewald | Het team van Ferrari is hard aan het werk om op motorisch gebied de achterstand weer in te lopen.

Bron: F1

Het afgelopen jaar bleek de motor illegaal. Hierdoor moesten ze weer vanaf nul beginnen met een nieuwe motor. Dat heeft er mede voor gezorgd dat de het team van een tweede naar een zesde plek is gezakt.

Binotto, teambaas van Ferrari, is er positief over. "We weten dat we op dit moment net de beste motor hebben. Het zit er in ieder geval voor volgend jaar een stuk beter uit. Het zou zomaar eens kunnen dat we aan de start verschijnen met een hele nieuwe motor. We hebben veel geïnvesteerd in de motor voor het aankomende seizoen."

Het afgelopen jaar nog hadden ze een motor die oppermachtig bleek te zijn. Echter na een schikking met de FIA was dat in eens een niet meer het geval. Ferrari moest haar motor aanpassen. Vanaf dat moment zijn ze gestart met het ontwikkelen van een nieuwe motor.

Vanaf 2021 mogen de motoren minder getest worden. Volgens Binotto moeten ze dan ook creatief omgaan met de tijd die ze krijgen om te testen. "Ik denk dat we ondanks deze beperking nog steeds ruimte genoeg hebben om te verbeteren. De resultaten die we nu zien vanaf de testbank zijn in ieder geval veelbelovend." Aldus Binotto


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;