Menu
© Ferrari
Nieuws

Binotto: "Met alleen technische aanpassingen in 2022 zijn we er nog niet"

9 reacties | 1882x gelezen
04-11-2020 09:23

ewald | Mattia Binotto denkt dat er veel gaat veranderen vanaf 2022.

Bron: Sky

Dat zou onder andere komen doordat de auto’s een stuk gelijker worden. Ook worden de reglementen aangepast op het gebied van de sportieve en financiële dingen. Volgens Binotto is de aanpassing van de sportieve reglementen belangrijk. De sport zou aantrekkelijker moeten worden om naar te kijken.

Er moet volgens de regels een compleet nieuwe Formule1-auto komen. Deze auto zal er bij veel teams hetzelfde uit gaan zien. "Er is bijna geen ruimte om iets anders te ontwikkelen. Innovatie wordt erg moeilijk. Maar dat is wel goed voor de sportiviteit. De auto is straks zo ontwikkeld dat er haast geen verlies is van downforce als ze dicht achter elkaar rijden. Het zou dus makkelijker moet zijn om in te halen."

"Maar we hebben nog wel meer nodig om de show te gaan verbeteren. Ik denk dat het invoeren van meer grindbakken goed zou zijn, Dan wordt een coureur gelijk gestraft als hij een fout maakt. Het gerucht is dat die er inderdaad gaan komen. Een aantal van dit soort reglementswijzigingen kan echt verschil uit maken." Aldus Binotto


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;