Menu
© McLaren
Nieuws

Alonso gaat testen met 2018 Renault

9 reacties | 1369x gelezen
30-10-2020 17:07

V.malafronte | Fernando Alonso gaat ter voorbereiding op zijn terugkeer in de Formule 1 volgende week op het circuit van Bahrein testen. Dat doet hij, vanwege restricties op het testen, in een Renault uit 2018.

Bron: F1.com

De Spanjaard zal de Renault twee dagen lang aan de tand voelen. Dat doet hij om weer op stoom te komen, wanneer hij volgend jaar voor het eerst sinds 2018 weer een vol seizoen meedraait in de Formule 1. Alonso heeft al een bezoek gebracht aan de fabriek en testte tijdens een filmdag ook met de huidige Renault R.S.20.

Alonso woont dit weekend in Imola de Grand Prix bij en werd gevraagd naar komend jaar. "Ik denk dat het wel even duurt voordat ik weer op stoom ben. Het zal een paar races duren, doordat er zo weinig mag worden getest. Dat is lastig, omdat ik twee jaar niet heb gereden. Ik zal veel oefenen in de simulator. Maar het is een nieuwe omgeving voor mij, dus het zal even duren voor ik gewend ben.”

Geen optreden in 2020
Alonso maakte gelijk een einde aan de speculaties dat hij al tijdens het lopende seizoen bij Renault zal instappen. "Ik wil pas racen als ik mij klaar voel om dat te doen", zei hij.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;