Menu
© Pirelli
Nieuws

Abiteboul: "De zachte banden zijn het probleem"

11 reacties | 1726x gelezen
26-10-2020 11:44

ewald | Cyril Abiteboul, teambaas van Renault, is van mening dat de Grand Prix voor Renault in het teken stond van de prestaties van de banden.

Bron: Formule1

Renault moest genoegen nemen met een achtste en negende plaats. Dit terwijl het de in de vorige Grand Prix nog een podiumplek wist te bemachtigen.

"Het is erg teleurstellend om te zien dat, ten opzichte van de grand Prix in Duitsland, we het hele weekend geworsteld hebben met de grip. Na een slechte start van het weekend hebben we wat kunnen verbeteren. Maar de achtste en negende plek was gewoon het hoogst haalbare voor ons.

"We kregen het niet voor elkaar om een behoorlijk tempo te rijden op de zachte banden. De stint van Esteban op de medium banden was daarin tegen wel competitief. Het weekend werd voor ons gedicteerd door de prestaties van de banden."

"het zou nog wel eens verkeerd uit kunnen pakken voor ons team als we niet goed overweg kunnen met de zachte banden zoals nu het geval is. We moeten absoluut gaan begrijpen wat er aan de hand is en onze vinger er achter zien te krijgen zo aan het einde van het seizoen."

"Dat is vooral nodig omdat er sterk willen eindigen in het constructeurskampioenschap." Renault staat daar nu op een vijfde plek. Het heeft slechts zes punten achterstand op de nummer drie van het klassement, Racing Point. Wat dat betreft is er nog van alles mogelijk in dat klassement.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;