Menu
© Mercedes
Nieuws

Grand Prix van Portugal zonder DAS-systeem voor Mercedes

9 reacties | 1776x gelezen
23-10-2020 11:33

ewald | Het team van Mercedes zal tijdens de Grand Prix van Portugal geen gebruik gaan maken van het Dual Axis Steering systeem (DAS Systeem).

Bron: Motorsport

Hiervoor hebben ze besloten om zich beter voor te kunnen bereiken op het volgende seizoen. Het DAS-systeem is namelijk vanaf 2021 verboden op de auto's.

Het begin van het seizoen kwam Mercedes met het DAS-systeem. Alle teams stonden te kijken van deze innovatie. Ze konden met een stuurbeweging de hoek van de banden ten opzichte van het circuit veranderen. Hierdoor konden ze meer grip creëren in de bochten. Het systeem zorgde er ook voor dat het banden management ten goede kwam. Het was een geniale uitvinding. Helaas besloten de FOM en de FIA dat het systeem vanaf 2021 niet meer gebruikt mag worden.

Dit is dan ook de reden dat Mercedes al voor het einde van het seizoen een raceweekend wil proberen zonder het DAS-systeem. Er is gekozen om dat in Portugal te doen. Ze willen daar zoveel mogelijk data gaan verzamelen die ze kunnen gebruiken voor het volgende seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;