Menu
© Pirelli
Nieuws

Portimão is een flinke uitdaging voor Pirelli: 'Veeleisend circuit'

10 reacties | 1578x gelezen
21-10-2020 11:39

V.malafronte | De Grand Prix van Portugal op het circuit van Portimão is een flinke uitdaging voor bandenleverancier Pirelli. Het circuit is onbekend in de moderne Formule 1 en vraagt door de lay-out veel van de banden.

Bron: Pirelli

De Formule 1 is, op een test uitstap in 2009 na, nog niet eerder op het circuit van Portimão geweest. Er is daardoor geen data bekend, waardoor Pirelli alle informatie moet halen uit andere raceklasses die op het circuit hebben gereden en uit computersimulatie. Om niet voor verrassingen te komen staan, neemt Pirelli daarom een selectie van de drie hardste banden mee. Het gaat om de C1 (hard), C2 (medium) en C3 (zacht).

Het circuit heeft een sterkt bochtig en golvend karakter. Daarnaast ligt er een gloednieuwe laag asfalt. De eigenschappen maken dat Pirelli verwacht dat het een veeleisende omloop is voor de banden. "Het is een spectaculair circuit en we denken dat de coureurs het geweldig zullen vinden om hier te racen. Portimão vraagt veel van de banden, daarom nemen we de drie hardste compounds mee", aldus Pirelli voorman Mario Isola.

Tijdens de tweede vrije training zal er bovendien getest worden met de banden voor volgend jaar. Tijdens het eerste half uur van de sessie krijgen de coureurs ongemarkeerde banden, zodat zij niet kunnen achterhalen wat zij getest hebben.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;